Ιερά πανήγυρις του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Αγίου Νικολάου

23,Μάρ

Την 25η Μαρτίου, εορτή του Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου και της παλιγγενεσίας του ευσεβούς ημών Έθνους, εορτάζει και πανηγυρίζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της πόλεώς μας.

Την Τετάρτη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και η ακολουθία της ευλογήσεως των άρτων, ώρα 6μ.μ. Των ακολουθιών θα χοροστατήσει, θα κηρύξει τον θείο λόγο και θα λαμπρύνει με την παρουσία του την πανήγυρη  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Γεράσιμος.

Την Πέμπτη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Όρθρος, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω από ώρας 7ης έως 10ης π.μ. Θα ιερουργήσει και θα προεξάρχει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π ´ Τίτος Ταμπάκάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Σημειωτέον ότι για τις ακολουθίες έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3325657

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 29/11/2021 εορτάζουν:Άγιος Παράμονος και οι Τριακόσιοι Εβδομήντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόνΆγιος ΦιλούμενοςΆγιος Διονύσιος επίσκοπος ΚορίνθουΆγιος ΦαίδροςΌσιος ΜάρκοςΌσιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος ΘεσσαλονίκηςΆγιος Ιωάννης ο Ιερομάρτυρας, «ὁ ἐν Περσίδι»Άγιοι Έξι ΜάρτυρεςΆγιος Ουρβανός επίσκοπος ΜακεδονίαςΌσιος ΠαγκόσμιοςΌσιος ΠιτυρούνΆγιος ΟυαλερίνοςΆγιος Άβιβος επίσκοπος Γεωργίας, ΙερομάρτυραςΌσιος Νεκτάριος «ἐπίσκοπος ἐν τῷ Σπηλαίῳ»Άγιος BrendanΑνάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού […]
Go To Top