Κατασκήνωση Ευαγγελίστριας

19,Ιούλ

Με τις ευλογίες και την πνευματική στήριξη του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη μας κ.κ. Γεράσιμου, άνοιξε η αυλαία της κατασκηνωτικής περιόδου των τμήματων νεότητας του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου».

Από τις 24 έως και τις 29 Ιουνίου, 100 περίπου παιδιά, ηλικίας από 6 μέχρι 17 ετών, αγόρια και κορίτσια, με τη στοργή του π. Γεωργίου Τζαβλα και του π. Νικόλαου Δραϊνάκη και το ανύσταχτο ενδιαφέρον του Μητροπολίτη μας,         απόλαυσαν αυτές τις μέρες το ευχάριστο περιβάλλον της κατασκήνωσης. Στόχος του προγράμματος και των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν ήταν η γνωριμία των παιδιών με την Εκκλησία, γιατί η κατασκήνωση, πέρα από όλα τα άλλα, είναι ένα φυτώριο καλλιέργειας της ζωής με το Χριστό. Έτσι έχοντας το σύνθημα «Φίλοι για πάντα», μικρά και μεγάλα παιδιά, διδάχτηκαν με βιωματικό τρόπο πώς να «χτίζουν» αληθινές φιλίες. Φιλίες που να αντέχουν στις «τρικυμιές» του χρόνου και φίλους που να είναι συνοδοιπόροι στις καλές και στις κακές στιγμές της ζωής. Οι δράσεις που είχαν προγραμματιστεί είχαν χωριστεί σε δύο μέρη και απευθύνονταν σε διαφορετικές ηλικίες. Το πρώτο διήμερο, 24 και 25 Ιουνίου, ήταν αφιερωμένο στα μικρά παιδιά  πρώτης μέχρι και τετάρτης τάξης δημοτικού. Οι μικροί κατασκηνωτές φιλοξενηθήκαν στους χώρους του ιερού ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τις 9π.μ – 9.30μ.μ. και απόλαυσαν ένα προσεγμένο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Είχαν τη δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια συνεργασίας και ομαδικότητας στην παραλία της Άμμου και στο προαύλιο της εκκλησίας, να περπατήσουν ως το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση του ποδήλατου. Αγαπημένο βέβαια παιχνίδι, ο κρυμμένος θησαυρός, όπου τα παιδιά παίρνοντας σοβαρά το ρόλο του «κατάσκοπου» και περνώντας από πολλές δοκιμασίες βρήκαν τον θησαυρό που ήταν δεν άλλος από ένα δροσερό και νόστιμο παγωτό. Αλήθεια, πόση χαρά και ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στα αθώα και πασαλημένα από τη σοκολάτα, αστεία  προσωπάκια τους! Η βόλτα με το τρενάκι μέσα στη πόλη τα ξετρέλανε, ενώ η κεφάτη και με χιούμορ παράσταση του Καραγκιόζη από τα δύο αδέρφια και ομαδόπουλα Γιάννη και Θάνο Αμαριωτάκη στο προαύλιο της εκκλησίας, τα έκανε να γελάσουν με την καρδιά τους, να δουν και να παίξουν με τις φιγούρες και έτσι να έρθουν σε επαφή με το θέατρο σκιών, το οποίο στις μέρες μας έχει ξεχαστεί. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα δύο αυτά αδέρφια. Ακόμα οι μικροί μας φίλοι εκκλησιάστηκαν, κοινώνησαν, έζησαν μέσα στη εκκλησία και ανέλαβαν εργασίες τις οποίες εκτέλεσαν με μεγάλη υπευθυνότητα. Και ενώ στην αρχή οι μικροί μας κατασκηνωτές προσήλθαν διστακτικά, μην γνωρίζοντας τι ακριβώς θα συναντήσουν, στην πορεία όλα όσα βίωσαν στον χώρο της εκκλησίας, η ήρεμη αλλά και γεμάτη κίνηση και ζωντάνια  ατμόσφαιρα, η επικοινωνία με τα αλλά παιδιά, τους ενθουσίασε και τους χάρισε στιγμές που θα τους μείνουν αξέχαστες στη ζωή τους.

Το τετραήμερο από 26 μέχρι και 29 Ιουνίου, στους καλοδιατηρημένους,  καταπράσινους και καθαρούς χώρους των δημοτικών σχολείων των Μέσα και Έξω Λακωνίων, φιλοξενήθηκαν παιδιά ηλικίας Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Οι χώροι συντηρούνται άριστα και οι σύλλογοι αξίζουν συγχαρητήρια για τη σωστή αξιοποίηση τους αφού το κλείσιμο αυτών δεν τα καταδίκασε σε μαρασμό και δεν τα  μετέτρεψε σε ερείπια αλλά σε χώρους πολιτισμού μιας και προσφέρονται για να γίνονται εκδηλώσεις. Η παρουσία παιδιών εκεί ξαναζωντάνεψε, στο μυαλό των ανθρώπων του χωριού, παλιές καλές στιγμές, τότε που οι χαρούμενες φωνές των μαθητών ξεσήκωναν τον τόπο. Μπράβο στους δύο συλλόγους γιατί κρατούν ανοιχτά  τα σχολεία στην κοινωνία κάνοντας πράξη τον λόγο που φτιάχτηκαν, χωρίς μαθητές τώρα, αλλά παίρνοντας ζωή από τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί. Μέσα σε αυτούς λοιπόν τους υπέροχους χώρους, για τους οποίους μόνο εγκώμια θα μπορούσαμε να πούμε, υλοποιήθηκε ένα πολύ πλούσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες (μπάσκετ, ποδόσφαιρο), καλλιτεχνικό εργαστήριο, ψυχαγωγία (κρητική μουσική) περιπάτους, επισκέψεις σε παραδοσιακά εργαστήρια, διακονίες (καθαριότητα – τακτοποίηση χώρων) και πολλές- πολλές εκπλήξεις, όπως το φύτεμα σπόρων. Αυτό που μπορούσες να δεις και να ακούσεις, αυτές τις λίγες μέρες κατασκήνωσης, είναι πρόσωπα χαμογελαστά, φωνές δυνατές, τραγούδια αλλά και καρδιές σφραγισμένες ανεξίτηλα με πανέμορφες αναμνήσεις. Τα παιδιά πλέον αποτελούν τους καλυτέρους «κήρυκες» όσων βίωσαν στο χώρο της εκκλησίας. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα διαδραμάτισαν, εκτός από τους κατασκηνωτές που με τη ζωντάνια τους έδωσαν πνοή στο πρόγραμμα, τα έμπειρα στελέχη και οι συνεργάτες, που βοήθησαν ώστε από την πρώτη μέρα να κυλήσουν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Η επικοινωνία και η ομαδική ζωή, που εκφράστηκε μέσα από το ζεστό χαμόγελο και την ανοιχτή αγκαλιά, ζέστανε τις ψυχές όλων μας. Αυτή τη ζεστασιά, πολύ σημαντική ανάμνηση, παίρνουν μαζί τους, ανάμνηση που ανακαλεί στην ψυχή τα δυνατά συναισθήματα που ένιωσαν τις μέρες που πέρασαν στην κατασκήνωση και θα τους δίνει δύναμη για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν και φέτος τα παιδιά τους.

Ελπίζουμε ότι «μπολιάσαμε» την καρδιά τους με πίστη, ελπίδα και αγάπη, αξίες που ο σύγχρονος τρόπος ζωής, έχει κάνει πολλούς από εμάς να τις ξεχάσουμε.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Τμήμα Νεότητας Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3325649

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 29/11/2021 εορτάζουν:Άγιος Παράμονος και οι Τριακόσιοι Εβδομήντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόνΆγιος ΦιλούμενοςΆγιος Διονύσιος επίσκοπος ΚορίνθουΆγιος ΦαίδροςΌσιος ΜάρκοςΌσιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος ΘεσσαλονίκηςΆγιος Ιωάννης ο Ιερομάρτυρας, «ὁ ἐν Περσίδι»Άγιοι Έξι ΜάρτυρεςΆγιος Ουρβανός επίσκοπος ΜακεδονίαςΌσιος ΠαγκόσμιοςΌσιος ΠιτυρούνΆγιος ΟυαλερίνοςΆγιος Άβιβος επίσκοπος Γεωργίας, ΙερομάρτυραςΌσιος Νεκτάριος «ἐπίσκοπος ἐν τῷ Σπηλαίῳ»Άγιος BrendanΑνάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού […]
Go To Top