Κατασκήνωση των νέων της Ενορίας μας
21,Jul
Κατασκήνωση 2014
Ιερά Μονή Αρετίου (κορίτσια) και στον Σκινιά (αγόρια)
Με τη χάρη του Τριαδικού μας Θεού, τη σκέπη της Παναγίας μας, της τροφού και προστάτιδος της Ενορίας μας και την ευλογία του ποιμενάρχη και πνευματικού μας Πατέρα σε Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι κατασκηνώσεις της Νεότητας της Ενορίας μας.
Αυτή ήταν η 3η χρονιά που Ενορία μας υλοποιεί το όραμα της, την συνάντηση των Νέων.
Σε μια εποχή αφιλίας και αποξένωσης που επήλθε από τα νέα κοινωνικά και πολιτισμικά δεδομένα, το Κέντρο Νεότητας κάνει μια άλλη πρόταση: ουσιαστική συνάντηση και επικοινωνία μέσα από την οποία θα βιώσουν οι νέοι μας την αξία της πραγματικής φιλίας, της αγάπης και της αδελφοσύνης.
Δυστυχώς τα μέσα που υπόσχονται κοινωνική δικτύωση, όπως αυτό που φιλοξενεί τις σκέψεις μου, δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στην πραγματική ανάγκη του ανθρώπου, γιατί στηρίχθηκαν σε σαθρά θεμέλια. Δείγματα αποθαρρυντικά παρατηρούμε καθημερινά. Απρόσωπες προσκλήσεις, εγγραφές και διαγραφές ακαριαίες, ύβρεις και συκοφαντίες, ιδιαίτερα στα νεανικά μηνύματα.
Η πρόταση της Εκκλησίας είναι άλλου πνευματικού μεγέθους. Αντλείται από τα βάθη των αιώνων, από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι αληθινές σχέσεις διαμορφώνονται, ωριμάζουν, σφυριλατούνται μέσα από τη συμμετοχή, την επικοινωνία, την αντιμετάδοση συναισθημάτων, τη διαπάλη των χαρακτήρων και των συμπεριφορών.
Έτσι λέμε ναι στην κατασκηνωτική, την κοινωτική ζωή γιατί βοηθά στην ανάπτυξη σχέσεων και ουσιαστικής επικοινωνίας που αντέχουν στο χρόνο.
Καλή συνάντηση στην κατασκήνωση της πόλης, όπως την οραματίζονται και σχεδιάζουν οι Συνεργάτες και οι Νέοι της Ευαγγελίστριας.
Καλό καλοκαίρι
Δείτε εικόνες από την κατασκήνωση
kataskinosi_2014




