25η Μαρτίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου – Παλιγγενεσία του Γένους μας

12,Απρ


Άρθρο του περιοδικού “Ευ”


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Γερασίμου, των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, των Ενοριτών μας και παρουσία πλήθους Παναγιόφιλων που συνέρρευσαν κατά την πανήγυρη εορτάσαμε κι εφέτος στον πανηγυρίζοντα Ναό της Ενορίας μας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στον πανηγυρικό εσπερινό στο πλαίσιο των διπλών εορτασμών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μίλησε για τη Μεγάλη Εορτή του Ευαγγελισμού, κατά την οποία ο Υιός και Λόγος του Θεού σαρκώνεται και γίνεται άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος θεός, αλλά και ο πόθος της Ελευθερίας παίρνει σάρκα και οστά στη συνείδηση των σκλαβωμένων.

Ξεχώρισε η τιμητική εκδήλωση προς τον Πρωτοπρεσβύτερο Κων/νο Φαρσάρη, ο οποίος τιμήθηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κ.κ. Γεράσιμο, με πιττάκιον, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας προς το πρόσωπο του αγαπητού μας Ιερέως, πατρός Κων/νου Φαρσάρη, εφημερίου της Εκκλησίας μας επί σειρά ετών και προέδρου της Ερανικής Επιτροπής Ανεγέρσεως από ιδρύσεώς της.


Ακολούθησε η προσφώνηση του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τζάβλα προς τον τιμώμενο, αφού πρώτα ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο οποίος ευλόγησε τον διακαή πόθο τόσο του ίδιου του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π’ Γ. Τζάβλα, όσο και των μελών του να τιμήσουν τον π’ Κων/νο σύμφωνα με την απόφαση που καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Πρακτικών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, μνημειώνοντας την προσφορά και το έργο του και έμπρακτα, προσφέροντάς του ως αντίδωρο αγάπης και ευχαριστίας την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και αντίγραφο του πρακτικού.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα των Εορτασμών ιερούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Μαρία Παναγιωτάκη
Φιλόλογος – Αρχισυντάκτρια

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3176052

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 03/07/2020 εορτάζουν:Άγιος Υάκινθος ο κουβικουλάριος (θαλαμηπόλος)Άγιος Ανατόλιος Πατριάρχης ΚωνσταντινούποληςΆγιος Γεράσιμος ο νέος ο ΚαρπενησιώτηςΆγιοι Θεόδοτος, Θεοδότη, Δολινδούχ, Διομήδης, Ευλάμπιος και ΑσκληπιάδηςΆγιοι Μάρκος και ΜωκιανόςΣύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της ΓαλακτοτροφούσηςΌσιος Ιωακείμ ο νέος ο θεοφόροςΑνακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Φιλίππου του θαυματουργού μητροπολίτη Μόσχας και πάσης ΡωσίαςΌσιος Ανατόλιος ο εν τω σπηλαίωΕύρεσις […]
Go To Top