Χριστούγεννα  2018

23,Δεκ

Ο Χριστός μας που γεννήθηκε στο κρύο Σπήλαιο της Βηθλεέμ, ζέστανε τις καρδιές όλων των ανθρώπων, ιδιαίτερα των πονεμένων και των αναγκεμένων. Έδωσε στα παιδιά του  ο Θεός την δυνατότητα να κάνουν πάντα μια νέα αρχή, να εκκινήσουν, ξανά, τον αγώνα τους, να πιάσουν τη σκυτάλη της ζωής που ξέφυγε από τα χέρια τους και να τερματίσουν στην αγκαλιά Του. Στη ζεστή αγκαλιά της Παναγίας Μητέρας Του, της Μεγάλης Μάνας όλων μας, που την προσφέρει φάτνη στην παγωνιά μας.

Η ελπίδα γεννήθηκε στη Βηθλεέμ, και απέκτησε όνομα: Ιησούς Χριστός. Ταυτισμένη με τον Κύριον της αγάπης, προσφέρεται, πλέον, αδιακρίτως, σε κάθε άνθρωπο. Σταμάτησε να αποτελεί προνόμιο των ολίγων, των εκλεκτών και των αρχόντων του κόσμου που κατακυριεύουν την ανθρωπότητα. Όσοι βαπτιστήκαμε στο όνομα της Αγίας Τριάδος, έχουμε μια ευθύνη την οποία θα μας ζητήσει ο Κύριος: να αγωνιστούμε για να γίνει η ελπίδα, η χαρά και η ευτυχία προνόμιο όλων των ανθρώπων, μα ιδιαίτερα των θλιβομένων. Ο γεννηθείς εν τω Σπηλαίω της Βηθλέεμ Κύριος, έδειξε το δρόμο και τον τρόπο. Ο άνθρωπος και κατ’ επέκταση η ανθρωπότητα  μεταμορφώνεται δια της θυσίας. Έτσι πολλαπλασιάζεται το αγαθό και μειώνεται το κακό, η θλίψη και ο πόνος. «Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο» πρότρεψε ο ηγέτης της Ινδίας Γκάντι, ως απόγονος του Αποστόλου Θωμά, ασχέτως του Ινδουϊστικού θρησκευτικού του προσανατολισμού.

Η θεανθρώπινη παρουσία του Κυρίου μας στην ιστορία, μάς έδωσε τη χάρη, την ευλογία και την έμπνευση. Μας υποσχέθηκε ότι το Πανάγιον Πνεύμα, το Πνεύμα της αληθείας, ο θησαυρός των αγαθών σε όσους το επικαλούνται θα χορηγεί, αεί, χαρά στη ζωή τους, επιμονή και υπομονή να προκόβουν στην κατάκτηση της αλήθειας. Να τολμούν να ακολουθήσουν το δρόμο της θυσίας για να επικρατήσει η αγάπη, η πολυπόθητη ειρήνη και η δικαιοσύνη στον κόσμο. Νοιάζομαι-μοιράζομαι άρα υπάρχω. Πώς αλλιώς; Ας αποτελέσουν τούτα τα Χριστούγεννα έμπνευση για τον καθένα μας και το Νέο Έτος 2019 εκκίνηση, επανεκκίνηση της αποστολής μας. Οι πονεμένοι να χαρούν, οι ασθενείς να γιάνουν, οι ισχυροί της γης να συνετιστούν και όλοι να σωφρονίσουμε, όπως στην Κρήτη τραγουδούν:

 «Μυρίζουν οι βασιλικοί, μυρίζουν οι βαρσάμοι,

μα ως μυρίζει ο φρόνιμος

βαρσάμοι δε μυρίζουν,

βαρσάμοι και βασιλικοί,

μ’ ουδέ καρεφυλλάτα,

μυρίζει εκειά που περπατεί,

μυρίζει εκειά που στέκει,

μυρίζει εκειά που κάθεται».

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, υγιή, χαρούμενα και εμπνευσμένα

Ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο

Πρωτ/ρος π. Γεώργιος Τζάβλας

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3286912

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 27/07/2021 εορτάζουν:Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και ΙαματικόςΟσία Ανθούσα η ομολογήτριαΆγιος ΤυφλόςΆγιοι Εκατό πενήντα τρείς Μάρτυρες από τη ΘράκηΌσιος ΜανουήλΆγιος Χριστόδουλος ο εκ Kασσάνδρας που μαρτύρησε στη ΘεσσαλονίκηΆγιος Νικόλαος του ΝόβγκοροντΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣΑπόστολος: Β Τιμ. β´ 1 - 10Ευαγγέλιο: Ιω. ιε´ 17 - 27, ιϛ´ 1 - 2
Go To Top