ΠΑΣΧΑ 2019

28,Απρ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΤΡΑΣ & ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
ΠΟΛΕΩΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
  ΠΑΣΧΑ 2019

 ΠΡΟΣ
τους Συνεργάτες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Αγαπητοί μου Συνεργάτες,  
επιθύμησα και τούτο το Πάσχα να εμβάψω στο μελανοδοχείο της καρδιάς μου την πένα μου, και να γράψω τούτο το γράμμα που απευθύνεται στο πρόσωπό σας και σε όλους τους εκλεκτούς εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου μας, σε σας τα παιδιά της Παναγίας μας, που φροντίζετε το Ναό της και σε όσους προστρέχουν στη χάρη της, όλο το χρόνο, μα ιδιαίτερα τούτες τις άγιες και ευλογημένες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, της εβδομάδας που βιώνουμε τα Πάθη του Κυρίου μας, και αισθανόμαστε βαθιά μες στην καρδιά μας την αγάπη Του και το άπειρον έλεος Του.

            Ο Κύριος μας πριν το Μυστικό Δείπνο, ζήτησε να νίψει τα πόδια των μαθητών του- και του Πέτρου που αρνήθηκε με επιτακτικό τρόπο-, και διαβεβαίωσε τους μαθητές του και κατ’ επέκτασιν όλη την ανθρωπότητα, ότι «ουκ ήλθε διακονηθήναι αλλά διακονήσαι» {…} «Εγώ ειμί εν μέσω υμών ως ο διακονών». Τούτη την εντολή – προτροπή παρέδωσε σε όλους μας, λίγο πριν παραδοθεί «εις χείρας ανόμων» και καλούμαστε σε κάθε στιγμή του βίου μας να την εφαρμόσουμε: Να διακονήσουμε τα αδέλφια του Κυρίου μας, τους φίλους του, όπως αποκάλεσε τους μαθητές του, «υμείς φίλοι μου εστέ». Πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας διαβεβαιώνει Θεός ότι όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια Του και όλοι μας παιδιά του Θεού Πατέρα μας.
            Αγαπητοί μου συνοδοιπόροι, Αδελφοί και Πατέρες, Επίτροποι και Διάκονοι των εμπερίστατων αδελφών μας, Καλλικέλαδοι ψάλτες, Νεωκόροι, Παιδιά, Έφηβοι και Νέοι, Εθελοντές άοκνοι, ακάματοι, πρόθυμοι  στην επιτέλεση των διακονημάτων της Ενορίας μας, δεχτείτε προς το πρόσωπο σας τις ευχαριστίες μου για την εθελοντική σας προσφορά, το ανύσταχτο ενδιαφέρον σας και τις υπηρεσίες σας καθώς και τα φιλόφρονα αισθήματά μου προς στην οικογένειά σας, που διευκολύνει με την συγκατάθεσή της το θεάρεστο έργο σας στη διακονία της Εκκλησίας.
            Δεχτείτε την προσευχή μου προς την Κυρία Θεοτόκο, την τροφό της Ενορίας μας  να σας φροντίζει, να σας σκεπάζει και να σας ευλογεί. Να μεσιτεύει προς τον Αναστημένο Μονογενή της Υιό και Θεό μας για να σας ανταποδίδει χιλιαπλάσιο τον κόπο σας, την πρόθεση σας, την προαίρεση σας και την αγάπη με την οποία περιβάλετε την μετριότητα μου και τους ευλογημένους και άξιους ιερείς του Ναού μας τον πατέρα Κωνσταντίνο και τον πατέρα Νικόλαο με ευλογίες.
                                                  
Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση
Με εγκάρδιες πατρικές ευχές και αγάπη πολύ, τιμή και ευγνωμοσύνη

Πρωτ/ρος π΄ Γεώργιος Τζάβλας
Προϊστάμενος το Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3176969

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 13/07/2020 εορτάζουν:Σύναξη του Αρχαγγέλου ΓαβριήλΌσιος Στέφανος ο ΣαββαΐτηςΟσία ΣάρραΑγία Γολινδούχ η Περσίδα που μετονομάστηκε ΜαρίαΆγιοι ΗλιόφωτοιΆγιος ΟνησίφοροςΌσιος Νικόδημος της ΤισμάναΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣΑπόστολος: Εβρ. β´ 2 - 10Ευαγγέλιο: Λουκ. ι´ 16 - 21
Go To Top