Οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται…

27,Δεκ

…ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

Το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε για άλλη μία χρονιά τις πνευματικές, αλλά και αθλητικές του δραστηριότητες. Τα κατηχητικά σχολεία, οι νεανικές, καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες (πινγκ – πονγκ, ποδηλασία) συμβάλλουν τόσο στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όσο και στην άθληση του σώματος και του πνεύματος, πάντα υπό τη σκέπη του Θεού.

Οι δράσεις ξεκινάνε από την Παρασκευή το απόγευμα, οπότε από τις 16:00 μέχρι τις 19:00 οι μικροί μας φίλοι (από νηπιαγωγείο μέχρι Δ΄ Δημοτικού) μπορούν να διασκεδάσουν δημιουργικά μέσα από θεατρικό παιχνίδι, καλλιτεχνικές δημιουργίες, ζωγραφική, χορωδία και πινγκ – πονγκ. Πιο συγκεκριμένα, με τη μουσική τα παιδιά μαθαίνουν βυζαντινούς ύμνους, τροπάρια της Εκκλησίας και παραδοσιακά τραγούδια του τόπου. Ενώ σε έναν άνετο χώρο με δύο επαγγελματικά τραπέζια διασκεδάζουν και μαθαίνουν τις βασικές αρχές του πινγκ – πονγκ.

Το Σάββατο οι δραστηριότητες κρατούν τα παιδιά σε διαρκή εγρήγορση. Μουσικοκινητική αγωγή, αφήγηση παραμυθιού, διδασκαλία παραδοσιακών χορών από την Κρήτη μέχρι τη Σμύρνη και τον Πόντο, καθώς και μικρές αποδράσεις με τα ποδήλατα σε κοντινές ή μακρινές περιοχές του νομού μας και προσκυνηματικές επισκέψεις σε μοναστήρια και εκκλησίες της περιοχής μας είναι μερικές από τις δράσεις που απολαμβάνουν τα παιδιά.

Επίσης πραγματοποιούνται παιδικές συντροφιές για παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι Γ΄ Δημοτικού, όπου μέσα από παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά πραγματοποιούν τα πρώτα βήματά τους στη ζωή της Εκκλησίας. Οι παιδικές συντροφιές πραγματοποιούνται και για τα παιδιά από Δ΄ Δημοτικού έως ΣΤ΄ Δημοτικού φέρνοντας έτσι τα παιδιά σε επαφή με το μήνυμα της Εκκλησίας και δίνοντάς τους όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται, για να χτίσουν τη ζωή τους πάνω στα γερά θεμέλια Πίστης στον Χριστό.

Όμως, οι δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου δεν απευθύνονται μόνο στους μικρούς μας φίλους, αλλά και στα πιο μεγάλα παιδιά, καθώς και στους ενηλίκους. Εφηβικές συντροφιές και φοιτητικές συναντήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννοήσεως με τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Τζάβλα. Στις συναντήσεις αυτές οι έφηβοι και οι φοιτητές συζητούν, αναλύουν, εκφράζουν προβληματισμούς για σύγχρονα θέματα και θεολογικές αναζητήσεις. Τέλος, για τα ενήλικα «παιδιά» κάθε Παρασκευή έχει χορωδία και κάθε Σάββατο μεσημέρι πραγματοποιείται μάθημα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών.

Όλες αυτές οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την ευλογία του Σεβαστού Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου, κ.κ. Γερασίμου. Ο υπεύθυνος συντονισμού και οργάνωσης πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τζάβλας μαζί με έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών (βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών, δασκάλων, θεολόγων, μουσικοδιδάσκαλων κ.α.) προσφέρουν την αγάπη τους και τη γνώση τους στα παιδιά, με κύριο σκοπό πάντα την εισαγωγή των παιδιών στην εν Χριστώ ζωή.

Χρυσή-Σίσσυ Αγγελίδου
θεολόγος

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3169484

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 26/05/2020 εορτάζουν:Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους ΕβδομήκονταΆγιος Αλφαίος ο ΑπόστολοςΆγιος Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη ο ΔερβίσηςΆγιος Συνέσιος ο ΕπίσκοποςΆγιος ΑβέρκιοςΑγία ΕλένηΆγιος Αυγουστίνος Αρχιεπίσκοπος ΚαντουαρίαςΆγιος Σιμίτριος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Είκοσι τρείς ΜάρτυρεςΆγιος Ζαχαρίας ο ΙερομάρτυραςΌσιοι Φουγάτιος και ΔαμιανόςΆγιος Πρίσκος ο Μάρτυρας και η συνοδεία αυτούΆγιος Ιούλιος ο ΜάρτυραςΆγιοι […]
Go To Top