Μάνα είναι μόνο μία!!!

06,Μάι

Άρθρο του περιοδικού “Ευ”

Αλλά ποια μάνα;

Αυτή που κουβαλάει 9 μήνες ένα μωρό στα σπλάχνα της και που με πόνους το φέρνει στη ζωή;

Αυτή που, αφού γεννήσει ένα παιδί, το ανατρέφει με τόσες θυσίες και καρδιοχτυπά μην της πάθει τίποτα ;

Ναι. Για αυτή τη μάνα μιλάω. Αυτή που στερείται, που παλεύει, που αγωνιά και αγωνίζεται να δώσει στο παιδί της το καλύτερο.

Αλλά υπάρχει και η άλλη μάνα. Αυτή που κυοφόρησε, γέννησε και ανατρέφει ένα παιδί με «Ιδιαιτερότητες», είτε πρόκειται για παιδί με Asperger και αυτισμό, είτε για παιδί με σύνδρομο Down, είτε για ένα παραπληγικό παιδί, είτε για ένα παιδί με πρόβλημα όρασης ή οποιαδήποτε άλλου είδους αναπηρία ή ΔΕΠΥ (Διάσπαση ελλειμματικής προσοχής –Υπερκινητικότητα).

Ναι. Υπάρχει κι εκείνη η μάνα, που εκτός από τις δυσκολίες ανατροφής του παιδιού της, (πολυέξοδες θεραπείες, δυσκολίες στην εκπαίδευση κλπ) έχει να αντιμετωπίσει το γεμάτο οίκτο ή το περιφρονητικό πολλές φορές βλέμμα του κόσμου: «Αχ, την καημένη. Τι αμαρτίες, άραγε, πληρώνει; Τι παιδί της έστειλε ο Θεός;»

Εκείνη, όμως, ευχαριστεί το Θεό που της έστειλε αυτό το παιδί. Δε χρωστάει, για να πληρώσει για κάποια αμαρτία. Είναι το δώρο που τις έστειλε ο Θεός, για να υμνήσει τη ζωή, να εκτιμήσει την ανθρώπινη ύπαρξη.

Κάποιος είχε πει κάποτε: «Τα παιδιά σου, δεν είναι παιδιά σου. Είναι παιδιά του Θεού που τα εμπιστεύτηκε σε σένα.».

Ο Θεός δεν ξεχωρίζει τα παιδιά σε «καλά» και «κακά», σε «διαφορετικά», «αρτιμελή» και «ανάπηρα». Ούτε τις μητέρες σε αυτές που κυοφόρησαν ή απλά ανατρέφουν ένα παιδί που πήραν από κάποιο ίδρυμα. Γιατί υπάρχουν και αυτές οι μάνες.

Ο Θεός, με την αγάπη του, χαρίζει σε όλους μας ένα παιδί. Είτε να το κυοφορήσουμε, είτε να το μεγαλώσουμε , είτε να το εκπαιδεύσουμε.

Όλα τα παιδιά του κόσμου παιδιά δικά μας είναι. Ας τα κρατήσουμε από το χέρι να τα οδηγήσουμε με αγάπη και υπομονή στο Θεό και τη ζωή.

Και για όλες εκείνες τις γυναίκες που γεννούν, μεγαλώνουν, ή ανατρέφουν παιδιά, ας κάνουμε μια προσευχή. Να τις έχει ο Θεός καλά, για να εκπληρώνουν το θέλημά Του και να χαίρονται το δώρο της μητρότητας.


Μαρία Δαούτη.
Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας (και μάνα δεκάδων παιδιών)

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3189616

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 22/09/2020 εορτάζουν:Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο ΘαυματουργόςΆγιος Φωκάς ο κηπουρόςΆγιοι Ισαάκ και ΜαρτίνοςΌσιος Κοσμάς ο ΖωγραφίτηςΆγιοι Είκοσι Έξι Οσιομάρτυρες ΖωγραφίτεςΟσία Παρασκευή του Σάρωφ - ΝτιβέεβοΠεριττώς αναφέρεται από ορισμένους συναξαριστές η μνήμη της Αγίας Δροσίδος κόρης του Tραϊανού, και των πέντε Kανονικών (βλέπε 22 Μαρτίου).ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣΑπόστολος: Γαλ. ε´ 11 - 21Ευαγγέλιο: Λουκ. γ´ […]
Go To Top