Κοπή βασιλόπιτας

09,Μάρ

Ο όμορφος Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υποδέχεται κάθε επισκέπτη, ντόπιο πολίτη και τουρίστα, στην είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η Υπεραγία ημών Θεοτόκος υποδέχεται και προσφέρει τη χάρη Της σε όλους όσοι έρχονται στην πόλη. Εκεί στο ίδιο σημείο πριν 20 χρόνια τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και στις 22 Αυγούστου 2010 τελέσθηκαν τα θυρανοίξια του τρίκλιτου Ιερού Ναού (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Αγία Μαρίνα, Άγιος Κοσμάς) και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας. Έτσι, λοιπόν, η ναυς του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ξεκίνησε το ταξίδι της με καπετάνιους τον πατέρα Κωνσταντίνο Φαρσάρη και τον πατέρα Γεώργιο Τζάβλα. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν είκοσι χρόνια και θα συνεχιστεί στο πέλαγος της πίστης των ενοριτών, πάντα με την ευλογία του Θεού – Πατρός και υπό τη σκέπη της Υπεραγίας ημών Θεομήτορος.

Και αυτό το εικοσαετές ταξίδι (1997-2017) και την έλευση του νέου έτους γιόρτασε η ενορία μας το μεσημέρι της Κυριακής 21 Ιανουαρίου στο κέντρο Διγενής Palace, με εκλεκτό καλεσμένο τον Κώστα Μακεδόνα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και την κοπή της Βασιλόπιτας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αρχές του τόπου, ο Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, κ. Ζερβός Αντώνης, ο βουλευτής του νομού Λασιθίου, κ. Θραψανιώτης Μανώλης και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Κλώντζας Μανώλης, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση και ευχήθηκαν υγεία, αγάπη και ευτυχία σε όλους.


Στη συνέχεια βγήκε στη σκηνή ο κύριος Κώστας Μακεδόνας, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση λέγοντας πόσο αγαπάει την πόλη του Αγίου Νικολάου και πόσο θαυμάζει και υποστηρίζει το έργο του πατρός Γεωργίου. Αφού ο καλλιτέχνης ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση από το Πνευματικό Κέντρο να πλαισιώσει τη γιορτή, πήρε το μικρόφωνο και μαζί με τη Μαρία Δούτση πρόσφεραν στους θαμώνες απολαυστικές στιγμές με την ξεχωριστή φωνή τους και τα ιδιαιτέρως αγαπημένα τραγούδια.

Η ανταπόκριση του κόσμου του Αγίου Νικολάου ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Η αίθουσα του Διγενής Palace πλημμύρισε από τους ενορίτες και τους φίλους του Πνευματικού Κέντρου και όλοι μαζί σαν μία οικογένεια διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής και της φωνής του κ. Μακεδόνα και της κ. Δούτση. Η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, γεγονός που δείχνει το αμείωτο κέφι που επικρατούσε στη γιορτή.

Η αγάπη των εφημέριων του Ι.Ναού για το ποίμνιό τους σε συνδυασμό με την ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών και συνεργατών της Ενορίας και με συνοδοιπόρους τους πιστούς, τους φίλους και τους χορηγούς, συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της ξεχωριστής γιορτής. Μίας γιορτής που πάνω από όλα είχε την ευλογία της Αγίας Τριάδας και βρισκόταν στην αγκάλη της Παναγίας. Μία ευχή μέσω καρδιάς… Να είμαστε όλοι καλά να ανταμώσουμε και του χρόνου!

Σίσσυ - Χρυσή Αγγελίδου
θεολόγος

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3325657

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 29/11/2021 εορτάζουν:Άγιος Παράμονος και οι Τριακόσιοι Εβδομήντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόνΆγιος ΦιλούμενοςΆγιος Διονύσιος επίσκοπος ΚορίνθουΆγιος ΦαίδροςΌσιος ΜάρκοςΌσιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος ΘεσσαλονίκηςΆγιος Ιωάννης ο Ιερομάρτυρας, «ὁ ἐν Περσίδι»Άγιοι Έξι ΜάρτυρεςΆγιος Ουρβανός επίσκοπος ΜακεδονίαςΌσιος ΠαγκόσμιοςΌσιος ΠιτυρούνΆγιος ΟυαλερίνοςΆγιος Άβιβος επίσκοπος Γεωργίας, ΙερομάρτυραςΌσιος Νεκτάριος «ἐπίσκοπος ἐν τῷ Σπηλαίῳ»Άγιος BrendanΑνάμνηση των Εγκαινίων του Ιερού Ναού […]
Go To Top