Εορταστικός χαιρετισμός Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Τζάβλα

26,Δεκ

Αγαπητοί μας ενορίτες, φιλέορτοι αδελφοί μας, άξιοι εργάτες του αμπελώνος του Κυρίου, συνεργάτες και συνεργάτιδες ακάματοι, ευλογημένα παιδιά της Παναγίας μας, με τη χάρη του Θεού αξιωθήκαμε και φέτος να δρασκελίσουμε το κατώφλι της εορτής των εορτών, των Χριστουγέννων!

Παρακαλούμε τον Γεννηθέντα Κύριο μας να μας αξιώσει να γιορτάσουμε την ενανθρώπησή Του και τα άγια Θεοφάνια Του. «Θεός εν σαρκί εφάνη και εν Ιορδάνη βαπτίζεται δια την ημών σωτηρίαν».

Παρακολουθώ, διακριτικά, όλες τις προετοιμασίες και τις δραστηριότητες όλων ημών των συνεργατών, των διδασκάλων, των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων του Ιερού Ναού και Ενοριακού Πνευματικού μας Κέντρου, για να υποδεκτούμε τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τη Γέννηση του Κυρίου μας, Ιησού Χριστού. Φέτος η Ενορία έχει έναν ιδιαίτερο και σημαντικό λόγο να εορτάζει και να πανηγυρίζει, αφού ο ναός της Παναγίας μας συπληρώνει τα 20 χρόνια. Θαυμάζω τη δημιουργικότητά σας, με συγκινεί η διάθεσή σας για προσφορά και σας συγχαίρω για τη δραστηριοποίησή σας, ώστε να πραγματοποιηθούν οι λατρευτικές, ποιμαντικές-πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δωδεκαημέρου προβάλλοντας τα σπουδαία μηνύματα και τις αξίες των ημερών.

Ας προσευχηθούμε και ας παρακαλέσουμε την Παναγία, Μητέρα του Κυρίου μας, να μας δώσει δύναμη πολλή, για να ολοκληρώσουμε όσα διακαώς επιθυμούμε.

Σε περιόδους δύσκολες, όπου τείνει να κυριαρχήσει η απογοήτευση, η απελπισία και η μελαγχολία, ελάτε, όλοι μαζί, συνοδευόμενοι από τις χαρούμενες, γεμάτες ενθουσιασμό, φωνούλες των παιδιών και το νεανικό σφρίγος που τα διακατέχει, να διαλαλήσουμε στους αιθέρες, για να ακουστούμε στα πέρατα της οικουμένης, «θαρσείτε!». Στο υγρό Σπήλαιο της Βηθλεέμ γεννήθηκε η Ελπίδα και από τότε η ιδέα και η προσδοκία έγινε πρόσωπο με όνομα «Ιησούς Χριστός». Εκείνος μπορεί να διαλύσει το ψύχος και να ζεστάνει τις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Από εμάς ζητάει να του προσφέρουμε τη διάθεση και την προαίρεσή μας. Όλα τα υπόλοιπα τα προσφέρει δωρεάν. Δωρεοδότης έστιν ο Κύριος.

Ζητά ακόμα από μας να γίνουμε γενναιόδωροι, να μοιραστούμε με τα αναξιοπαθή αδέλφια μας τη χαρά και την ευτυχία, που μας δόθηκε απλόχερα. Και μη φοβόμαστε: όσο μοιραζόμαστε, τόσο πολλαπλασιάζονται τα αγαθά στη ζωή μας. Μοιράζομαι, νοιάζομαι, άρα υπάρχω!

Ελάτε, αγαπητοί μου, να κάνουμε πράξη τούτη την προτροπή του Κυρίου.

Να δώσουμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο παλμό και έμπνευση!

Ας γίνουμε οι επίγειοι άγγελοι που θα σαλπίσουν την ελπίδα. Οι ποιμένες, οι βοσκοί που θα προσκυνήσουν το μικρό Χριστό και θα διαλαλήσουν στα πέρατα της γης τη γέννηση του Σωτήρα του κόσμου!

«Χριστός γεννέθεν, χαρά σον κόσμον…….»

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ.κ Γερασίμου, και τους πατρικούς λόγους του που εμπεριέχονται στην εορταστική έκδοση του περιοδικού μας «Ευ» σας ευχαριστώ και εκφράζω την αγάπη μου, όλην όσην εν τη Καρδία μου φυλάττεται για σας, τα πνευματικά παιδιά της Ενορίας της Παναγίας μας.

Σας εύχομαι ευφρόσυνα Χριστούγεννα! Χαρούμενα και γεμάτα υγεία!

Ευλογημένο Νέον Έτος 2018!
Με εγκάρδιες ευχές!
Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τζάβλας

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3169482

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 26/05/2020 εορτάζουν:Άγιος Κάρπος ο Απόστολος από τους ΕβδομήκονταΆγιος Αλφαίος ο ΑπόστολοςΆγιος Αλέξανδρος από την Θεσσαλονίκη ο ΔερβίσηςΆγιος Συνέσιος ο ΕπίσκοποςΆγιος ΑβέρκιοςΑγία ΕλένηΆγιος Αυγουστίνος Αρχιεπίσκοπος ΚαντουαρίαςΆγιος Σιμίτριος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Είκοσι τρείς ΜάρτυρεςΆγιος Ζαχαρίας ο ΙερομάρτυραςΌσιοι Φουγάτιος και ΔαμιανόςΆγιος Πρίσκος ο Μάρτυρας και η συνοδεία αυτούΆγιος Ιούλιος ο ΜάρτυραςΆγιοι […]
Go To Top