ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ   ΜΕΓΑΛΗΣ   ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ  Πρωί              Ώρα 7:00 π.μ. Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία
Εσπέρας        Ώρα 6:30 μ.μ. Ο Εσπερινός Ώρα 7:30 μ.μ. Η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος  Μ.  Δευτέρας)  
ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Πρωί              Ώρα 7:00 π.μ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία
Εσπέρας        Ώρα 6:30 μ.μ Μέγα Απόδειπνον Ώρα 7:30 μ.μ Η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τρίτης)
ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ Πρωί              Ώρα 7:00 π.μ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία
Εσπέρας        Ώρα 6:30 μ.μ Μέγα Απόδειπνον Ώρα 7:30 μ.μ Η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Τετάρτης)  
ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Πρωί                Ώρα 7:00 π.μ Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία
Εσπέρας          Ώρα 5:30 μ.μ Ιερόν Ευχέλαιον Ώρα 7:00 μ.μ Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μ. Πέμπτης)
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ Πρωί             Ώρα 7:30 π.μ  Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου Εσπέρας       Ώρα 7:00 μ.μ Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Πρωί            Ώρα  9:30  π.μ  Οι Μεγάλες ώρες και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης Εσπέρας      Ώρα 7:30  μ.μ   Η Ακολουθία του Επιτάφιου – λιτανεία ( Όρθρος  Μ. Σαββάτου)  
ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ
Πρωί            Ώρα 8:00 π.μ  Ο Μέγας Εσπερινός της Αναστάσεως και η Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου
Εσπέρας      Ώρα 11η νυκτερινή            Κωδωνοκρουσία Ώρα 12:00 Μεσονυκτίου   Η Ανάσταση και η Θεία Λειτουργία
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Πρωί            Ώρα 10:30 π.μ  Ο Εσπερινός της Αγάπης  
ΤΡΙΤΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ
Πρωί            Ώρα: 7:00 π.μ  Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν της Αγίας Άννης (Εορτή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ – Νικολάου -Ειρήνης)  
ΤΕΤΑΡΤΗ
 ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ Πρωί            Ώρα: 7:00 π.μ  Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ  (ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ) Πέμπη Εσπέρας      Ώρα :6:30 μ.μ  Ο Μέγας Εσπερινός της Εορτής εις τον εορτάζοντα Ι. Ναό του β’ Κοιμητηρίου 
Παρασκευή Πρωί           Ώρα: 7:00 π.μ   Ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Η λιτανεία του Επιταφίου θα ακολουθήσει την πορεία: Ιερός Ναός, Οδό Ιπποκράτους, Είσοδο Νοσοκομείου, Ανδρέα Παπανδρέου, Οδό Ευαγγελίστριας και επιστροφή στον Ι. Ναό.


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΤΡΑΣ & ΧΕΡΡΟΝΗΣΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΎ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Την Κυριακή 25 Μαρτίου εορτάζει ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως του Αγίου Νικολάου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ Παρασκευή 23 Μαρτίου θα ψαλλεί η Δ’ Στάση των χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου ώρα 7η βραδινή Σάββατο πρωί 24 Μαρτίου ώρα 7:30 έως 9:30 ο Όρθρος και η θεία λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Σάββατο Εσπέρας ώρα 6 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής
Κυριακή πρωί 25 Μαρτίου, η κυριώνυμος ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.  Ώρα 6:30 π.μ το Μεσονυκτικό και εν συνεχεία  ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία.
Κυριακή Εσπέρας ώρα 6  ο Μεθέορτιος Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Των ως άνω ακολουθιών θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ Νεκτάριος. Τις ακολουθίες θα λαμπρύνουν με τις ψαλμωδίες τους ο τέως Πρωτοψάλτης της Ευαγγελιστρίας Τήνου και Διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής Κος Δημήτριος Νεραντζής και οι πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι του Ιερού Ναού. Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία την Πανήγυρη του Ιερού Ναού της Ενορίας μας. Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και να έχετε πλούσια τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας στη ζωή σας. Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου


Ενορία Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πρόγραμμα Μεγάλης Τεσσαρακοστής

  Μέγα Απόδειπνο  ώρα 5:30 μ.μ.  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία  κάθε Τετάρτη  ώρα 6 μ.μ   Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία θα τελείται μετά από σχετική ανακοίνωση ημέρας, για την εξυπηρέτηση  των σχολείων. Χαιρετισμοί  ώρα 7 μ.μ    Σάββατο Όρθρος και Θεία Λειτουργία  ώρα 7-9 π.μ

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μέγας  πανηγυρικός  Εσπερινός  ώρα 6:30μμ Ο όρθρος και η Θεία  Λειτουργία  7:00 έως 10:00πμ

Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελείται εκ περιτροπής στους Ιερούς Ναούς της πόλεως του Αγίου Νικολάου, Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθεί  την Δ΄ Κυριακή την Νηστειών 25 Μαρτίου 2012. Σε όλους τους κατανυκτικούς Εσπερινούς θα χοροστατεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος, ο οποίος και θα ομιλεί.

Καλή και ευλογημένη Αγία Τεσσαρακοστή

   

Ιερόν Σαρανταλείτουργον

keria Αγαπητοί μας, οι Εφημέριοι, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, της Ερανικής Επιτροπής, του Φιλοπτώχου Ταμείου και του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Ευαγγελίστριας, σας ευχαριστούν για την αγάπη και τη βοήθειά σας, για τη δημιουργία της Ενορίας μας, την αποπεράτωση του Ιερού  Ναού της και των κτιριακών της υποδομών. Με υπευθυνότητα και ευσυνειδησία  ανταποκρινόμαστε στη διακονία που μας ανατέθηκε: να ολοκληρώσουμε ένα έργο, μνημείο για τη πόλη μας, που βρίσκεται στην είσοδό της και μας καλωσορίζει καθημερινά. Ένα έργο που θα στεγάσει τις λατρευτικές και πνευματικές μας ανάγκες και με τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας μας, θα διακονήσει τον άνθρωπο. Τον εμπερίστατο συνάνθρωπο μας. Με την αγάπη, την προσφορά και τη θέληση σας, προχωρούμε. Μας εμπνέει το φιλότιμο σας. Μας στηρίζει η προσευχή σας, την οποία ζητούμε από όλους σας. Το ίδιο κάνουμε και εμείς για σας. Γνωρίζουμε ότι από όλα τα έργα της Εκκλησίας μας, το λατρευτικό- λειτουργικό της είναι το σπουδαιότερο. Αγιάζει τη ζωή μας. Μας ενώνει με τον Θεό και τους συνανθρώπους μας. Αυτό το έργο θα επιτελέσουμε εντονότερα στην περίοδο της Αγίας Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων. Θα τελέσουμε Ιερόν Σαρανταλείτουργο. Σας καλούμε να γράψετε στο δίπτυχο τα ονόματα της οικογένειας σας, ζώντων και κεκοιμημένων, και όσων γνωρίζετε ότι έχουν ανάγκη την προσευχή μας, την προσευχή της Εκκλησίας.  Σας καλούμε να συμπροσευχηθείτε μαζί μας. Σας πληροφορούμε ότι τα χρήματα που θα προσφερθούν, θα κατατεθούν για το έργο της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας και των κοινωφελών έργων της Ενορίας. Ευχαριστούμε τους Ιερείς  και τις Ενορίες της πόλεως μας,  που μνημόνευαν και μνημονεύουν τα ονόματά μας στα Ιερά Σαρανταλείτουργα που τελούν  εδώ και πολλά  χρόνια . Τους ευχόμαστε να έχουν  την εξ ύψους δύναμη και ευλογία στα ωραία έργα που επιτελούν. Σας ευχόμαστε η χάρη του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να ευλογεί τις οικογένειές σας.

Καλή Σαρακοστή Χριστουγέννων