Αναστάσιμος ασπασμός αγάπης

12,Απρ

Αγαπητοί μας ,
μας αξίωσε ο Κύριος να εορτάσουμε κι εφέτος τα άγια Πάθη και την ένδοξόν Του Ανάσταση.

Εισερχόμαστε μαζί ενδόξως εις την Αγίαν Πόλιν και αναβοώμεν μετά των θηλαζόντων νηπίων το «ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

Συνοδοιπορούμε μαζί Του, άλλοι εκ του εγγύς κι άλλοι εκ του μακρόθεν, στον κήπο της Γεσθημανής, στον κήπο της αγωνίας και των δακρύων. Φύλαξόν ημάς, Κύριε, εκ του ύπνου της ραθυμίας. «Γρηγορείτε και προσεύχεσθε, ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν». Τούτος ο αφυπνιστικός λόγος προς τους μαθητές Του, απηχεί στην καρδία μας ως αιώνια υπενθύμιση, ιδιαιτέρως σήμερα, που καθεύδουμε, που αδιαφορούμε αφήνοντας τη ζωή μας στα χέρια ανθρώπων με άνομες και παράλογες επιθυμίες.

Κι από εκεί στην αυλή του Καϊάφα, στο πραιτόριο ανακατεμένοι με τον όχλο που κραυγάζει: σταύρωσον σταύρωσον τον αθώο και απόλυσον τον κακούργο. Μη μας αξιώσεις Κύριε να νίψουμε τα χέρια μας ενώπιον της ευθύνης, αλλά τον εαυτόν μας υπέρ του δικαίου να θυσιάσουμε και την αλήθεια να ομολογήσουμε. Τα στόματα των νηπίων, των μανάδων, των εγκύων μητέρων, των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, όπου γης και σ’ αυτήν τη δύσμοιρη πατρίδα μας, κραυγάζουν: «δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης». Εχουμε κι εμείς θέση κάτω από τον Ήλιον της δικαιοσύνης.

Ο Χριστός μας ευαρεστείται και αναπαύεται σε καρδιές που αγαπούν, μοιράζονται και προσφέρουν. Ανηφορίζουμε την λιθόστρωτη οδό του μαρτυρίου. Κι Εκείνος «Θεός ων» λύγισε, μα βρέθηκε κοντά Του ο Σίμων ο Κυρηναίος. Προτρέπει: «όσοι εις εμέ πιστεύητε, Κυρηναίοι γίνεσθε».

Γολγοθάς. Ποιοι έμειναν; Η Μητέρα Του και ο επιστήθιος φίλος Του ο Ιωάννης, κι ένας ακόμα, που η καρδιά του είχε χώρο, ο Εκατόνταρχος. Ομολόγησε: «αληθώς ο άνθρωπος ούτος, Υιός ην Θεού»! Οι υπόλοιποι είχαν ακόμα μια ευκαιρία χλευασμού…όταν ο πόνος του άλλου γίνεται διασκέδαση, αιτία ψυχαγωγίας.

Ανάσταση! Η αγάπη νίκησε τον φόβο. Οι Γυναίκες λίαν πρωί προσήλθαν στο μνημείο. «Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών, ουκ έστιν ώδε αλλ΄ ηγέρθη». Έλαβαν την είδηση του Αγγέλου και την έκαναν πληροφορία ζωής αιωνίου για την ανθρωπότητα.

Χριστός Ανέστη Αδελφοί μου 
Με αναστάσιμο ασπασμό αγάπης
Ο Προϊστάμενος Πρωτ/ρος Γεώργιος Τζάβλας

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3176972

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 13/07/2020 εορτάζουν:Σύναξη του Αρχαγγέλου ΓαβριήλΌσιος Στέφανος ο ΣαββαΐτηςΟσία ΣάρραΑγία Γολινδούχ η Περσίδα που μετονομάστηκε ΜαρίαΆγιοι ΗλιόφωτοιΆγιος ΟνησίφοροςΌσιος Νικόδημος της ΤισμάναΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣΑπόστολος: Εβρ. β´ 2 - 10Ευαγγέλιο: Λουκ. ι´ 16 - 21
Go To Top