Ανακοίνωση

22,Μάρ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Ιερά Μητρόπολις Πέτρας & Χερρονήσου

Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

25η Μαρτίου

Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Παλιγγενεσίας του ευσεβούς ημών Γένους.

Εορτάζει και πανηγυρίζει ο καθεδρικός Ναός της Ενορίας

Πρόγραμμα εορτασμού

Σάββατο 24 Μαρτίου, ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου, ώρα 6η βραδινή. 

Κυριακή 25 Μαρτίου, κυριώνυμος ημέρα της εορτής, ώρα 07:00 ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της πανηγύρεως θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κυριακή εσπέρας ώρα 6η βραδινή ο μεθεόρτιος Εσπερινός

 

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως του Αγίου Νικολάου, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα τελεστεί δύο φορές, στις 7μ.μ έως 8:30μ.μ και 8:30 έως 10:00 μ.μ για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των μαθητών.

Από την Ενορία

Ο “Χερουβικός Ύμνος” όπως ακουγόταν στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μέχρι το 1453

Ενορία Ευαγγελίστριας – Λήψη από ελικόπτερο

Κοπή Βασιλόπιτας με τον Κώστα Μακεδόνα 21/1/2018

Παρασκευή πρόσφορου

     

Επισκέπτες της Ιστοσελίδας

3189634

RSS Ορθόδοξος Συναξαριστής

  • Το εορτολόγιο της ημέρας
    ..:: Ορθόδοξος Συναξαριστής ::..Σήμερα 22/09/2020 εορτάζουν:Άγιος Φωκάς Ιερομάρτυρας ο ΘαυματουργόςΆγιος Φωκάς ο κηπουρόςΆγιοι Ισαάκ και ΜαρτίνοςΌσιος Κοσμάς ο ΖωγραφίτηςΆγιοι Είκοσι Έξι Οσιομάρτυρες ΖωγραφίτεςΟσία Παρασκευή του Σάρωφ - ΝτιβέεβοΠεριττώς αναφέρεται από ορισμένους συναξαριστές η μνήμη της Αγίας Δροσίδος κόρης του Tραϊανού, και των πέντε Kανονικών (βλέπε 22 Μαρτίου).ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣΑπόστολος: Γαλ. ε´ 11 - 21Ευαγγέλιο: Λουκ. γ´ […]
Go To Top